Onze expertise

Recruitment & search

Thirty-Three bemiddelt commerciële professionals binnen marketing, sales, account & project services binnen de creatieve sector en bij creatieve merken. Ons netwerk bestaat uit medior tot en met young executive level kandidaten met een bruto jaarvergoeding van € 45.000,- tot € 150.000,-.

Met onze wortels in recruitment & search binnen de creatieve industrie hebben we een diep inzicht opgebouwd in de unieke uitdagingen waar bedrijven in deze sector mee worden geconfronteerd. 

In onze selectie staan het ‘kunnen’, ‘willen’ en ‘zijn’ centraal. Wij begrijpen namelijk dat naast ervaring, vooral ook ambitie en het juiste DNA van groot belang zijn voor een goede match op de langere termijn. Uiteraard kijken wij naar het curriculum vitae. Maar waar wij écht op selecteren? Doelgerichtheid. Creativiteit. Drive. Wij identificeren de kandidaten die deze kwaliteiten bezitten. Zo helpen wij bedrijven hun doelstellingen te behalen.

Van de behoefte aan gespecialiseerde vaardigheden en kennis, tot het belang van cultural fit: wij hebben het netwerk, het inzicht en de ervaring om de uitdaging aan te gaan.

Functiegroepen

Marketing

Digital Marketing, SEO/SEA, Content Marketing, Brand Management, Product Management, Marketing Strategy, PR management, Social Media Management, (…)

Sales

Bookings, Commercial Management, Creative Sales Representation, Growth & New Business Development, Brand Partnerships Management, Sales Management, (…)

Project & Account Services

Account Coordination, Account Management, Agency Production, Media Planning, Operations Management, Project Management, (…)

Sectoren

Advertising & Publishing

Fashion

Creative Brands

Digital & Tech

Gaming

Sports

Media, TV, Film & Radio

+ Algemeen

Onze aanpak is hybride. We combineren traditionele waarden, zoals de uitgebreide intake en een persoonlijke aanpak, met moderne tools & efficiëntie. Onze formule bestaat uit het activeren van onze uitgebreide database  en proactieve (digital) headhunting. Wij publiceren geen vacatures op onze kanalen. Uit voorgaande ervaring blijkt dat je met onze formule kan rekenen op een slagingspercentage van 80-100%.

Niet alleen snelheid en specialisme kenmerken ons, maar wij verliezen ook het employer brand en de candidate experience niet uit het oog.

Wij bieden een gedegen en kwaliteitsgedreven recruitmentproces dat jouw bedrijf veel tijd en moeite bespaart.

+ Voorwaarden

Wij hanteren een retained plaatsingsfee van 21-25% per succesvolle bemiddeling met een start-up fee bij aanvang. De aanbetaling wordt verrekend met de uiteindelijke plaatsingsfee. De plaatsingsfee wordt berekend over het brutojaarsalaris inclusief enkele geselecteerde emolumenten. 

Omdat we vertrouwen op het niveau van onze dienstverlening maakt een garantieregeling altijd deel uit van onze voorwaarden.

We bieden zowel niet-exclusieve, als exclusieve wervingstrajecten aan. In bepaalde gevallen werken we uitsluitend op exclusieve basis voor een afgesproken periode. Dit zorgt ervoor dat we doelgericht aan de opdracht kunnen werken en de slagingskans kunnen maximaliseren. 

+ Ons proces

Briefing
Wij geloven dat een succesvolle samenwerking begint met de juiste intake.  Tijdens de intake gaan we in gesprek over de must-haves, de juiste cultural fit en de doelstellingen van de functie. Zo kunnen we een passend functieprofiel opstellen en de haalbaarheid inschatten. Bij voorkeur komen we langs voor een kennismaking op kantoor, zodat we een goed beeld krijgen van de cultuur. 

Start searchcampagne 
Na het afronden van de vacaturetekst en bijbehorende assets beginnen wij aan onze zoektocht. Wij activeren ons netwerk en gaan pro-actief op zoek via verschillende on- en offline kanalen. 

Interviews met geselecteerde kandidaten
We nodigen de potentiële kandidaten altijd uit voor een interview tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek of een videocall. Tijdens het interview komen we erachter waar iemand écht goed in is en wat de ambities zijn. Om dit zo neutraal mogelijk te doen, hebben we aantal objectieve criteria ontwikkeld. Zo komen we erachter of er echt een match is met de functie die we invullen.

Introducties aan opdrachtgever
Indien een kandidaat door ons geselecteerd wordt, stellen we de kandidaat voor aan de opdrachtgever. Introducties zijn uitgebreid en bevatten, naast onze indruk van de kandidaat, informatie over relevante ervaring, ambities, salarisverwachtingen en beschikbaarheid. Ook bespreken wij eventuele aandachtspunten. 

Interviews geselecteerde kandidaten door de opdrachtgever
De door ons geselecteerde kandidaten worden door de opdrachtgever geïnterviewd. Wij faciliteren het plannen van de meetings en verzamelen feedback bij de opdrachtgever en de kandidaten. Ook bereiden wij de kandidaten voor op de gesprekken bij de opdrachtgever. Wij blijven gedurende de gehele procedure nauw betrokken en zorgen ervoor dat alle betrokken partijen de aandacht erbij houden. 

Aanbod en closing
Wij zijn actief betrokken bij het sluiten van de overeenkomst met de geprefereerde kandidaat. Ook nadat wij een kandidaat succesvol geplaatst hebben, blijven we graag in contact. Mocht een plaatsing onverhoopt niet succesvol zijn, dan geldt onze garantieregeling.

Onze stempel
Tijdens het hele traject werken we op een positieve, intensieve manier samen met onze opdrachtgevers. We sturen bij waar nodig en zijn eerlijk en transparant in onze feedback. We’re in it together.

Meer informatie?

Pieter Wolter
Founder – Consultant

+31(0)20 845 6552
pieter@thirty-three.nl