DISC is een methode om het gedrag dat een persoon vertoont inzichtelijk te maken, voor jezelf of anderen. Deze methode kan je helpen om de ideale baan te vinden, gelukkiger te worden in je werk óf om topteams samen te stellen vanuit de visie van de werkgever of manager. We vroegen gecertificeerd DISC-coach (en tevens productieleider bij NPO 3FM) Rohan te Wierik naar zijn tips en ervaringen om het werving- en selectieproces verder te professionaliseren.

Wat is de DISC?

Je hebt er vast eens van gehoord, maar hierbij een korte recap: DISC is een methode om gedrag inzichtelijk te maken. Belangrijk om aan te geven: DISC is geen typering van iemands karakter. De DISC toont dus niet wat er bij iemand intern speelt. Het geeft weer welk gedrag iemand aan anderen vertoont. Je kunt het zien als een ijsberg die voor een deel boven het water uitsteekt en waarvan het grootste gedeelte nog onder water ligt. Het gedeelte onder water zegt meer over wie je werkelijk bent: hier zitten je identiteit, drijfveren en overtuigingen. De top is duidelijker zichtbaar voor de buitenwereld en gaat over gedrag. Het gedrag is dus waar DISC over gaat: hoe je interacteert met anderen.

Een DISC profiel achterhaal je met een test. Er zijn online verschillende gratis versies, maar een betaalde versie (of de test van een coach) helpt je echt verder. Die geven namelijk een duidelijker profiel en tonen je basisgedragsstijl (je instinctieve gedrag, dat van nature komt) en je responsstijl (wat je toont op werk).

De uitkomst? Een kleur. Geel, groen, blauw of rood. Elk van deze kleuren staat voor een bepaald gedragspatroon. Het doel hiervan is je bewust zijn van je gedrag en dat van anderen. Zodat je bijvoorbeeld iets gedaan krijgt van de ander, goed samenwerkt met de ander, rekening houdt met de ander en meer.

Welke 4 gedragsstijlen zijn er?

Iedereen heeft iets van alle kleuren in zich. Ze zijn bovendien veranderbaar (bijvoorbeeld door ouder worden) en hangen af van de omgeving. Maar, iedereen heeft een kleur die meer aanwezig is dan de andere. Dat is je voorkeursgedrag. 

  • Geel = invloed, enthousiast, positief, overtuigend, praat makkelijk, snel, optimistisch, creatief
  • Rood = dominant, resultaatgericht, snel, direct, besluitvaardig, proactief, competitief, neemt graag de leiding, regelaar
  • Blauw = conformiteit, goed aanpassingsvermogen, analytisch, perfectionistisch, denker, nauwkeurig, fan van procedures, planner
  • Groen = stabiel, teamplayer, veilig, geduldig, bescheiden, begripvol, gericht op harmonie, willen graag samenwerken, gevoelig, moeite met verandering

De DISC is gebaseerd op twee assen: mens- of taakgericht en intro- of extravert. Groen en blauw zijn introvert, rood en geel zijn extravert. Daarnaast zijn groen en geel mensgericht en rood en blauw taakgericht.

Hoe vind je de ideale baan voor jou met de DISC?

Nu horen we het je denken: kun je met de DISC-methode een passende baan vinden? In het kort: ja! Maar onthoud dat de DISC niet je karakter omschrijft – maar je gedrag. De methode kan je helpen om een sollicitatiegesprek succesvol te voeren en een baan te bemachtigen, maar het geeft je ook inzicht in welke baan mogelijk bij je past. Is geel bijvoorbeeld jouw voorkeursgedrag? Dan is een baan met veel klantcontact waarschijnlijk geschikt voor je. Daar krijg je energie van! Maar in principe kunnen alle banen geschikt zijn voor iemand met geel voorkeursgedrag. Zo kun je bijvoorbeeld met iedere DISC-kleur een goede leidinggevende zijn, alleen geef je dan op andere wijze leiding. De ‘truc’ zit hem in weten hoe jij jouw voorkeurskleur het beste inzet in je werk. 

Zo gebruik je DISC tijdens je sollicitatie

“Behandel anderen zoals zij behandeld willen worden.” Dat klinkt misschien gek, want eigenlijk luidt de bekende quote als volgt: “Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden.” Maar dat zou betekenen dat je iedereen behandelt alsof ze precies hetzelfde zijn en reageren als jij. En dat is natuurlijk niet zo. In je sollicitatieproces kun je DISC gebruiken om juist te kijken naar welk voorkeursgedrag de ander vertoont en hoe je diegene daarin tegemoet kunt komen om die persoon te overtuigen dat jij geschikt bent voor de baan.

Tips:
  • Vraag in het sollicitatiegesprek naar de eigenschappen van de teamleden waar je mee gaat werken. Zo kun je inschatten of jij met jouw voorkeursgedragsstijl daarin gelukkig wordt.
  • Voor een betere match met de werkgever kun je de eigenschappen die gevraagd worden extra goed naar voren laten komen in je sollicitatiebrief. Als je bijvoorbeeld solliciteert op een vacature in een creatief bedrijf, schrijf hem dan vooral vanuit de gele gedragsstijl: wees spontaan, vrolijk en gooi er wat humor in. Ook al is geel misschien niet jouw dominante kleur: je hebt deze eigenschappen zeker in je zitten. Zet ze dan ook in. En zet in je CV jouw eigenschappen die hierbij horen wat meer op de voorgrond.
  • Denk ook in het sollicitatiegesprek na over de mogelijke DISC-kleur van je gesprekspartner en kom diegene daarin tegemoet.

Wil je weten wat je precies per kleur kunt doen om overtuigend te zijn? Dat lees je hier.

Op zoek naar een recruiter die je kan helpen met het vinden van een baan die past bij jouw DISC-kleur? Consultant Pieter Wolter denkt graag met je mee. Neem contact op via: pieter@themusicrecruiters.com.